Gesteunde projectenKlik op de naam van de organisatie om meer informatie over de donatie te lezen.


 Het Zandbultfestival (2019)
Het Zandbultfestival is een gratis festival op de zandbult in de Kruisberg waar ongeveer 700 kinderen tot 12 jaar aan meedoen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd door vrijwilligers en studenten van het Graafschap College waarbij veel aandacht wordt besteed aan cultuur, natuur, spel en educatie.
 Stichting WEHL, Rondje om de kerk (2019)
Het Rondje om de Kerk is een muziekevenement rond de kerk in het dorp Wehl. Het programma is "veur elk wah Waehls" dat wil zeggen dat jong tot oud kunnen genieten van van bands, muziekgezelschappen, theater, een hapje en drankje. Het evenement bevordert de sociale verbinding en verbetert de leefbaarheid in de samenleving van Wehl en Nieuw-Wehl
 Muziek bi'j d Noabers (2019)
Muziek bi’j de Noabers organiseert 45 miniconcertjes in diverse huiskamers in de wijken De Huet en Dichteren.
 Catharina Cultureel 4 mei viering (2019)
Catharina Cultureel organiseert jaarlijks de Herdenking op 4 mei.
 Stichting Parkparade (2019)
Het Rondje Cultuur op de vooravond van Parkparade is speciaal voor de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Doetinchem. Het brengt kinderen al op jonge leeftijd in contact met kunst en cultuur. De scholen doen mee en de kinderen hebben vrije toegang.
 Stichting Contact op Wielen, electrokarren (2019)
Contact op Wielen gaat electrokarren aanschaffen om (mindervalide) ouderen, die, om diverse redenen geen gebruik maken van het reguliere, openbare vervoer, binnen de gemeentegrenzen van Doetinchem te vervoeren tegen een vrijwillige bijdrage. Zo kan worden voorkomen dat mensen in een sociaal isolement komen.
 Open Monumentendag (2019)
De Open Monumentdag heeft als landelijk thema ‘Plekken van Plezier’ Het regionale thema is ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw’ Op vele locaties binnen de gemeente Doetinchem zijn Monumenten opengesteld, en wordt vooral aandacht geschonken aan panden en wijken die een voorbeeld zijn voor het thema ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw’.
 Doetinchem op de planken (2019)
Dit is een cultureel evenement met locale artiesten met voorstellingen/ concerten op bijzondere locaties in het centrum van Doetinchem.
 Stadsfeest Doetinchem (2019)
Tijdens het jaarlijkse stadsfeest in Doetinchem zijn er voorstellingen en activiteiten op allerlei gebied en toegankelijk voor iedereen. Op verschillende podia in de stad worden de hele dag door voorstellingen gegeven. In de avond trekt iedereen naar het Simonsplein naar het grote podium.
 Stichting PAD Project De Rondkomers (2019)
Stichting PAD heeft als doel te voorkomen dat mensen in financiële zorgen raken. De Rondkomers is een project gericht op jongeren. Er worden voorstellingen gegeven in de Gruitpoort, en er wordt een lesprogramma ontwikkeld.
 Gekkoo Film (2019)
Het laatste Kerstdiner betreft een film-improvisatie met Filmfabriek Gekkoo met een groep jongeren die van start tot finish een korte film gaan maken. Alleen de startsituatie is bekend en de eindsituatie. Daartussen wordt geïmproviseerd.
 SBG Gaanderen, concert (2018)
In 2018 bestaat SBG Gaanderen 60 jaar. Dit is gevierd met een Memorial Concert op 21 april 2018 met als thema “Oorlog en Vrede”, een eerbetoon aan de overleden leden van de vereniging. Het SBG werkt voor dit concert met een samengesteld koor, bestaande uit leden van het Gaanderens Mannenkoor en het Parochiekoor St. Martinus Gaanderen.
 Muziek bij de Noabers, huiskamerconcerten (2018)
Op verschillende locaties in de wijken De Huet en Dichteren zijn op 15 april 2018 huiskamerconcerten gegeven, steeds voor kleine aantallen bezoekers.
 Stichting Catharina Cultutreel, herdenking 4 mei (2018)
De jaarlijkse 4 mei viering is georganiseerd door stichting Catharina Cultureel. Na afloop van de dodenherdenking wordt ‘s avonds in de Catharinakerk een requiem opgevoerd. Het concert is gratis en toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.
 Stichting 't Zwerk (2018)
’t Zwerk geeft in samenwerking met de theaterbroedplaats Gruitpoort de voortstelling/documentaire “’t is mooi geweest”. De voorstelling is gemaakt door mensen van verschillende leeftijden over wat een goed leven is en wanneer dit leven voltooid is.
 Stichting Achterhoekse Wandel4Daagse (2018)
De Wandevierdaagse wordt jaarlijks gehouden de week van Hemelvaartsdag in en rond Doetinchem. Het is een wandelevenement waar wandelaars vanuit heel Nederland komen om te genieten van het wandelen in de mooie omgeving van Doetinchem.
 Gruitpoort Jonge Rotten, project Het Verblijf (2018)
Bij het project Het Verblijf gaan een groep van 6 ouderen, 6 jongeren en theatermaker Boaz Boele samen een midweek doorbrengen in de Kruisberg, de voormalige gevangenis in Doetinchem. Tijdens dit verblijf trekken ze samen intensief op met de intentie elkaar écht te ontmoeten, te leren, en bestaande vooroordelen tussen jong en oud te bespreken. Het doel is wegen te verkennen om in het dagelijks leven onderlinge verbondenheid tussen generaties te stimuleren en versterken. In het Natraject worden de bevindingen van het Verblijf toegepast in school-en ouderenactiviteiten.
 Stadsmuseum, tentoonstelling Superboeren (2018)
Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van voetbalclub De Graafschap wordt in het Stadsmuseum Doetinchem de expositie SUPERBOEREN ingericht. Het Stadsmuseum werkt hierbij nauw samen met De Graafschap. De expositie wordt aangevuld met een educatief programma voor nieuwe doelgroepen zoals schoolkinderen, nieuwe Nederlanders, cultuurliefhebbers, dagtoeristen en anderen. De thema’s van de expositie zijn Helden, Vreugde, Verdriet en DNA.
 Straattheater BuitenGewoon Jubileumfestival (2018)
2018 is het jubileumfestival van Straattheater BuitenGewoon. Door de hele stad zijn optredens van straattheaterartiesten. Het hoogtepunt van het festival is het optreden het Spaanse gezelschap Carros de Foc, die in een parade/voorstelling naar het stadhuis gaan met twee reuzen van 11 en 9 meter hoog, voor de bruiloft van het Rode Mannetje met een in het wit geklede bruid.
 Stadsfeest Doetinchem (2018)
Tijdens het jaarlijkse stadsfeest in Doetinchem zijn er voorstellingen en activiteiten op allerlei gebied en toegankelijk voor iedereen. Op verschillende podia in de stad worden de hele dag door voorstellingen gegeven. In de avond trekt iedereen naar het Sinonsplein naar het grote podium.